Farmaceutische sector

België is een van de wereldleiders van de farmaceutische industrie. Deze belangrijke industrietak stelt zo'n 30 000 werknemers tewerk, een cijfer dat trouwens gestaag toeneemt. De export in deze sector vertegenwoordigt meer dan 10% van de Belgische export. 

Zowel de farmaceutische industrie als de overheid investeert dus massaal in de ontwikkeling van deze sector. Alles wordt in het werk gesteld om innovatie, research en ontwikkeling te promoten.

Privé-investeringen

De farmaceutische sector investeert elk jaar meer dan anderhalf miljard euro in Research & Development (R&D). Dit stemt overeen met 40% van alle privé-investeringen op het vlak van R&D in België, hetzij het dubbel van het Europese gemiddelde.

Overheidssteun

Ook de overheid steunt de farmaceutische sector - en R&D in het algemeen - via een aantal fiscale maatregelen en belastingverlagingen of nog door steun te verlenen bij de aanwerving van geschoolde vorsers. Er werd zelfs een overlegplatform opgericht tussen de farmaceutische sector en de regering. De bedoeling van dit platform bestaat erin de volksgezondheid, de innovatie en de tewerkstelling te bevorderen.

Meer info

Meer info op de website van de Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie (AVGI), www.pharma.beExterne link

Invest in Flanders: The Life Sciences IndustryExterne link (en)

Invest in Wallonia: The biotechnology and health sectors in the Wallonia regionExterne link (en)

Invest in BrusselExterne link: Life SciencesExterne linkExterne link(en)

Adressen & websites

Toon alle adressen en websites

Niet gevonden wat u zocht?