België: land waar het goed leven is

Levenskwaliteit

Levenskwaliteit is vaak een van de doorslaggevende elementen bij de vestiging van een bedrijf of de uitwerking van een investeringsproject.

In het 'Human Development Report', de ontwikkelingsindex van de Verenigde Naties, worden meer dan 180 landen gerangschikt volgens levensstandaard. België staat op de 17de plaats in deze rangschikking en is dus duidelijk een land waar het aangenaam leven is.

Efficiënte gezondheidszorg

Het Belgische gezondheidszorgsysteem staat aangeschreven als een van de beste ter wereld. Het biedt een vrijwel universele dekking voor de burgers, die tegen een beperkte kostprijs kunnen genieten van kwalitatief hoogstaande medische zorgen. België telt bijvoorbeeld vier artsen per 1 000 inwoners, wat een van de hoogste cijfers is binnen de OESO-landen.

Een zeer goed ontwikkeld transportnetwerk

Zich verplaatsen in België of naar het buitenland is bijzonder eenvoudig en kan met alle mogelijke vervoermiddelen. Qua dichtheid maakt het Belgische autowegen- en spoorwegennet deel uit van de wereldtop. Ook het waterwegennet moet niet onderdoen en verbindt de haven van Antwerpen met de rest van het grondgebied.

Meertaligheid en productiviteit

Heel wat Belgen gebruiken dagelijks een andere taal dan hun moedertaal. Met zijn drie officiële landstalen en zijn centrale ligging in het hart van Europa is het multiculturele België ook meertalig. Dankzij deze meertaligheid behoren de Belgische werknemers ook tot de meest productieve.

Verenigingen en scholen in alle talen

Japanners, Amerikanen, Fransen en tal van andere 'expats' beschikken over hun eigen culturele verenigingen. Voor nieuwkomers in België betekenen zij niet alleen een handige informatiebron, maar ook een zeer gewaardeerde steun. In België en meer bepaald in Brussel bieden Europese en internationale scholen bovendien de mogelijkheid om in de eigen moedertaal te studeren.

Kom alles te weten over leven en werken in België via www.xpats.comExterne link (en).

Meer informatie over onderwijs in België vindt u op de volgende websites:

Niet gevonden wat u zocht?