De overheid tot uw dienst

Bedrijfsvriendelijke administratie, sterke troef

Wilt u voet aan wal zetten in Europa? Of uw activiteiten uitbreiden?

Kies voor België, en wij heten u alvast hartelijk welkom in het centrum van Europa.

De Belgische administratie is u met veel plezier van dienst. U vindt er een perfect aangepaste service, in alle vertrouwelijkheid. We willen namelijk graag meehelpen aan het welslagen van uw project.

De verschillende Belgische administraties, zowel op federaal als op regionaal niveau, staan u bij met gratis advies, vanuit een soepel, niet-bureaucratisch en investeerdergericht standpunt.

U kunt de verschillende administraties contacteren in België of mogelijk in uw land van oorsprong via de volgende contactgegevens:

Op zoek naar belastingadvies?

De Cel Fiscaliteit van de Buitenlandse InvesteringenExterne link is een dienst van de FOD Financiën die buitenlandse investeerders bijstaat op fiscaal gebied en hierover alle informatie verstrekt. Een team van experts staat er klaar voor kandidaat-buitenlandse investeerders en ook voor reeds in België gevestigde buitenlandse investeerders. De dienst helpt hen ook in hun contacten met de belastingdiensten.

Op zoek naar andere informatie?

Bent u op zoek naar andere informatie dan staan de regionale instanties klaar met professioneel advies.

In Vlaanderen, het noordelijke deel van België, begeleidt Flanders Investment & TradeExterne link (en) buitenlandse investeerders die zich willen vestigen of hun zaak willen uitbreiden. Flanders Investment & Trade verleent gratis advies en begeleiding over:

  • productie- of R&D-faciliteiten
  • contactcentra
  • hoofdkantoren
  • logistieke activiteiten

In Brussel adviseert en begeleidt het Brussels Agentschap voor de OndernemingExterne link (BAO) u om uw zaak op te starten in de hoofdstad van Europa. Het BAO is het centrale aanspreekpunt voor ondernemingen die in Brussel gevestigd zijn of ondernemingen die in Brussel een kantoor willen opstarten. Het BAO verleent bijstand aan buitenlandse investeerders voor belangrijke aspecten zoals:

  • de ideale locatie voor het opstarten van een bedrijf
  • juridisch advies
  • de beschikbaarheid van overheidssubsidies

In Wallonië, het zuidelijke deel van België, moeten buitenlandse investeerders die zich in Wallonië willen vestigen zich wenden tot het Office for Foreign InvestorsExterne link (OFI) (en). Met de steun van de overheid en de privésector helpt het OFI u in alle stadia van uw project. Zo kunt u uw bedrijf met succes in Wallonië vestigen. Het OFI verstrekt niet alleen waardevol advies maar helpt u ook met alle aspecten van uw project.

Niet gevonden wat u zocht?