Investeren in Brussel

Hoofdstad en gewest

Brussel telt ongeveer 1 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 162 km2. Er zijn meer dan 50 000 bedrijven gevestigd, waaronder vooral KMO's en internationale ondernemingen. Brussel is officieel tweetalig (Nederlands en Frans).

Brussel is de hoofdstad van België en van Europa en een van de meest kosmopolitische steden van het Europese continent. De Europese instellingen en tal van beroepsorganisaties zijn hier gevestigd. De stad is een vooraanstaand internationaal zakencentrum waar de opinieleiders van alle industrietakken dagelijks samenkomen.

Naast fiscale maatregelen op federaal vlak steunt Brussel de bedrijven met fiscale stimuli, hulpmaatregelen en diverse premies. Het gewest verleent ook bijstand op het vlak van:

  • aanwerving
  • opleiding
  • logistiek
  • onderzoek en ontwikkeling

Alle informatie over investeren of een zaak starten in Brussel vindt u op de website www.investinbrussels.beExterne link (en).

Economisch kruispunt van Europa

De aanwezigheid van de belangrijkste Europese instellingen maakt van Brussel een vooraanstaand beslissingscentrum en een bruisende economische ruimte. Met 13 000 lobbyisten plaatst Brussel zich tweede, na Washington, wat de concentratie van belangengroepen en NGO's betreft.

Dankzij haar centrale ligging op het Europese spoorwegennet bent u vanuit Brussel op amper 1.20 uur in Parijs en 1.51 uur in Londen.

In vergelijking met de buurlanden is de vastgoedmarkt in Brussel nog zeer competitief. Dat verklaart ook waarom tal van multinationals er hun Europese zetel hebben gevestigd.

Plan voor de internationale ontwikkeling van Brussel

Als hoofdstad van Europa geniet Brussel internationaal een grote zichtbaarheid. Deze multiculturele stad heeft dan ook ongelooflijk veel troeven. Brussel moet al deze troeven in de kijker zetten als het gewest zijn toekomst wil veiligstellen in de groeiende concurrentiestrijd tussen de grote Europese steden.

Daarom ontwikkelde het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het 'Plan voor de internationale ontwikkeling van Brussel' (PIO). In het PIO zet Brussel verschillende krachtlijnen uit om de ontwikkeling van morgen voor te bereiden. Alle informatie over het PIO vindt u op http://www.demainbruxelles.be/nlExterne link
 
Meer informatie over investeren in Brussel vindt u op de volgende websites:

Contact: voor privéondernemingen en particulieren

Brussels Agentschap voor de Onderneming
Departement internationale betrekkingen
Havenlaan 86 C, bus 211
1000 Brussel
Tel : +32 2 422 00 20
Fax : +32/ (0)2 422 00 43
e-mail: info@bea.irisnet.be

Niet gevonden wat u zocht?